Soft Skills

Ne 17 Janar 2020 Soft & Solution zhvilloi workshopin me teme “Soft Skills in Software”.
Workshopi u zhvillua ne ambientet e Plaza Hotel Tirana dhe ky ishte takimi i pare i kompanise per vitin 2020 me studente dhe eksperte te fushes software.
Dihet tashme qe keto evente krijojne mundesine jo vetem per zhvillimin profesional por edhe ate social.
Si nje kompani software lider ne treg, jemi dakord qe te shkruarit e nje kodi ne menyre profesionale eshte shume e rendesishme por njekohesisht mbrojme fort idene se “soft skills” ka po te njejtin nivel rendesie sa “hard skills” per cdo programues. Bashkepunimi, mirekuptimi, pozitiviteti, gatishmeria per te mesuar njohuri te reja jane te gjitha aftesi te domosdoshme qe kerkohen te perdoren ne cdo industri ku ju punoni.
Ky workshop u fokusua ne shpjegimin e aftesive sociale, te komunikimit si dhe cilesive te personalitetit apo karakterit qe i ndihmojne njerezit te punojne dhe te socializohen me te tjeret.

Dy temat qe u trajtuan ne kete workshop ishin:
“Soft Skills in Software “ e cila u moderua nga anetarja e bordit te kompanise “ Ilva Thomaj.
“ Dress for Success” e cila u moderua nga Fjorjada Plaku.
Ato trajtuan jo vetem kontekstin e ketyre temave por edhe u ndalen ne detajet specifike te tyre.

Komunikimi eshte nje aftesi qe krijohet, mjafton te ndiqen teknikat e duhura.
Zhvillimi i ketij workshop-i u krye ne menyre interaktive me pjesemarresit ku u zhvilluan edhe lojera me tematike te workshopit.