Soft & Solution

“R&D Solution, Pioneri i Inovacionit i cili po ndërton urën lidhëse ndërmjet edukimit akademik, tregut dhe angazhimit aktiv të shoqerisë civile në Shqipëri

Nisja e Rrugëtimit drejt Inovacionit

7 Mars 2024, shënon fillimin e një rrugëtimi të ri drejt inovacionit, përparimit në fushën e teknologjisë dhe shkencës, dhe kjo datë jo pa qëllim. Duke ndërlidhur në mënyrë të shkëlqyeshme inovacionin, akademikën dhe shoqërinë civile, R&D Solution synon të krijojë një mjedis të përshtatshëm për zhvillimin e teknologjive të reja dhe zgjidhjeve kreative për sfidat e shoqërisë.

 

Misioni i R&D Solution

Me një angazhim të përkushtuar ndaj kërkimit dhe zhvillimit (R&D), kompania e re është e përkushtuar për të ndërtuar lidhje të forta dhe të qëndrueshme me institucionet akademike dhe shoqërinë civile. Ky bashkëpunim i ndërsjellë synon të krijojë një rrjet të gjerë të ekspertizës dhe njohurive të përbashkëta, duke hapur rrugë për inovacione të reja dhe të avancuara.

 

Përkushtimi ndaj Kërkimit dhe Zhvillimit (R&D)

Përmes analizave të thella, intervistave me liderët në fushën e inovacionit dhe akademisë, si dhe studimeve të rasteve të suksesit, kjo iniciativë synon të ilustrojë fuqinë e bashkëpunimit dhe ndërlidhjes së sektorëve të ndryshëm në përparimin e teknologjisë dhe shoqërisë në përgjithësi.

Në eventin që shënjoi hapjen e kompanisë sonë, u nderuam me praninë e personaliteteve të shquara dhe frymëzuese në fushën e inovacionit dhe teknologjisë. Prania e tyre simbolizon një mbështetje të madhe dhe një frymë solidariteti për misionin tonë të ndryshimit dhe përparimit në shoqëri. Të tillët si Prof. Dr. Spiro Drushku, Dekani i Fakultetit të Shkencave të Natyrës, kanë qenë burime të rëndësishme të inkurajimit dhe udhëzimit në rrugën tonë drejt suksesit. Një falënderim i veçantë shkon për Drejtoreshën e Agjencisë për Inovacion dhe Ekselencë, znj. Ledi Imeraj, e cila me përvojën e saj të pasur në Silicon Valley dhe angazhimin e saj për të rinjtë shqiptarë, na bën të ndihemi të privilegjuar për praninë e saj në eventin tonë.

 

Falënderimi për Përkrahjen

Nuk mund të lëmë pa përmendur, praninë e personaliteteve të tilla si Kushtrim Shala, i cili ka frymëzuar shkencëtarë të rinj dhe ka kontribuar në zhvillimin e tyre për më shumë se 13 vjet, dhe Driton Musolli, një biznesmen i suksesshëm në fushën e IT-së. Prania e tyre na bën të ndihemi të lumtur për faktin që iniciativa jonë ka arritur të marrë vëmendjen e njerëzve të tillë të shquar. Përfaqësimi i tyre është një dëshmi e rëndësishme për potencialin dhe rëndësinë e misionit tonë për shoqërinë dhe industrinë. Të përkrahur nga personalitete të larta akademike, inovative dhe të biznesit, jemi të gatshëm të shkojmë përpara në rrugën drejt suksesit dhe ndikimit pozitiv në komunitetin tonë dhe përtej tij.

Bashkohuni me ne në këtë udhëtim të frytshëm drejt dijes dhe inovacionit!